Antena 3 CNN Politică Numele lui Stolojan, în dosarul şpăgii Bercea-Băsescu. Izaura: Mircea ne-a trimis la Stolojan, să ne recuperăm banii

Numele lui Stolojan, în dosarul şpăgii Bercea-Băsescu. Izaura: Mircea ne-a trimis la Stolojan, să ne recuperăm banii

Numele lui Stolojan, în dosarul şpăgii Bercea-Băsescu. Izaura: Mircea ne-a trimis la Stolojan, să ne recuperăm banii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Apr 2015   •   13:05
Numele fostului consilier al lui Traian Băsescu şi fost europarlamentar Theodor Stolojan apare în dosarul şpăgii date de Bercea familiei fostului preşedinte. 
 
Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, susţine că Mircea Băsescu i-ar fi trimis la Theodor Stolojan atunci când şi-au cerut înapoi banii daţi drept şpagă.

Este doar una dintre dezvăluirile făcute astăzi la Tribunalul Constanţa.
 
Marian Căpăţână face noi dezvăluiri care l-ar putea implica pe Traian Băsescu în dosarul în care fratele său este acuzat că a luat şpagă ca să facă intervenţii pentru Bercea Mondial.

Căpăţână, intermediarul şpăgii de la familia lui Sandu Anghel pentru Mircea Băsescu, spune că el şi fostul consilier prezidenţial, Dorel Onaca, au fost primii care au ajuns la sediul de campanie în ziua referendumului pentru demiterea fostului preşedinte.
 
În acest dosar, Mircea Băsescu a fost reţinut de DNA în luna iunie a anului trecut după ce ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe Sandu Anghel de închisoare. 

Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 

×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan mircea basescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close