Antena 3 CNN Politică Oamenii din lumea fotbalului se mută în lumea politică

Oamenii din lumea fotbalului se mută în lumea politică

Oamenii din lumea fotbalului se mută în lumea politică
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Apr 2012   •   18:51

Politica şi fotbalul merg mână în mână de la o vreme. După Gigi Becali şi Pinalti, şi alţi oameni de fotbal sunt gata să renunţe la balonzul rotund pentru un scaun de primar. Marius Stan şi Anghel Iordănescu sunt ultimii înscrişi în cursa pentru alegerile locale.

După ce a cucerit campionatul României, Marius Stan, directorul general al clubului Oţelul, ţinteşte primăria Galaţiului. Stan nu este nou în politică. În prezent consilier local din partea PNL, şeful campioanei României va reprezenta USL pe listele de vot.

Fostul antrenor al naţionalei României, Anghel Iordănescu se află la al 2-lea mandat de senator. Realitatea din politică a depăşit-o pe cea de pe terenul de fotbal la alegerile locale din Ştefăneşti, din 2008.

În 2009, Iordănescu a dat PSD pe UNPR, odată cu Gabriel Oprea. În iunie 2011, FRF i-a propus postul de director tehnic, însă Iordănescu s-a lepădat de fotbal pentru politică.

Antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor intră şi el în politică. Emeric Ienei şi-a croit drumul spre lista de consilierilor locali din partea PDL pentru Oradea, trecând prin echipa electorală a liderului UDMR Cseke Attila.

Gigi Becali rămâne figura cea mai cunoscută printre cei care au sărit în politică de pe terenul de fotbal. Finanţatorul Stelei şi-a făcut propriul partid şi reuşeşte să schimbe partenerii politici aproape la fel de repede ca pe antrenori.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close