Antena 3 CNN Politică Parlamentarii au plecat în vacanţă de luni şi se întorc la treabă în februarie. Sute de legi ZAC în sertare

Parlamentarii au plecat în vacanţă de luni şi se întorc la treabă în februarie. Sute de legi ZAC în sertare

Parlamentarii au plecat în vacanţă de luni şi se întorc la treabă în februarie. Sute de legi ZAC în sertare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Dec 2014   •   20:54

Senatorii şi deputaţii au plecat încă de luni în vacanţă şi se întorc la treabă de abia în luna februarie. Au lăsat în sertare sute de legi nedezbătute, unele chiar de câţiva ani. E vorba de legi care ar fi putut să schimbe viaţa românilor.

Parlamentarii dau acum vina pe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, perioadă în care nu s-a lucrat.

Din 455 de legi câte au rămas de dezbătut la comisiile de specialitate, 382 au termenul de adoptare depăşit. Unele stau în sertarele comisilor chiar de câţiva ani. De exemplu, statutul minorităţilor naţionale zace în Parlament din 2005. După ce UDMR a intrat la guvernare alături de PSD, legea a primit un nou termen, până în iunie 2014. Reprezentanţii UDMR au părăsit însă Executivul, aşa că legea a rămas tot în sertar. Până când cei de la putere şi UDMR se vor înţelege din nou. 
 
Şi la comisia pentru muncă sunt zeci de legi restante. Printre ele şi legea pensiilor speciale, care dă mai mulţi bani pentru diverse categorii, inclusiv pentru parlamentari.
 
Şi la comisia pentru agricultură sunt peste o sută de legi restante. Una dintre ele obligă proprietarii de pădure să-şi angajeze pază, altfel riscă amenzi. Parlamentarii dau vina tot pe miniştrii care nu-şi fac timp să vină la comisie.
 
O altă lege care stă în parlament de nouă ani, fără să fie supusă la vot, este legea iniţiată de Dan Voiculescu, prin care se propune un TVA de 9% pentru alimentele de bază

×
Subiecte în articol: legi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close