Antena 3 CNN Politică PDL: Propunerea lui Giurgiu nu va trece de Senat

PDL: Propunerea lui Giurgiu nu va trece de Senat

PDL: Propunerea lui Giurgiu nu va trece de Senat
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2011   •   22:44

Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu a declarat, marţi, că din punctul de vedere al PDL, proiectul de lege propus de Mircia Giurgiu cu privire la predarea Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor nu va trece de Senat, potrivit Mediafax.

Mai mult decât atât, Voinescu a precizat că deputaţii PDL din Comisia de învăţământ au votat pentru un raport de respingere a acestei iniţiative legislative, iar proiectul a ajuns în această formă în plen.

"Într-adevăr, a existat o disfuncţiune la nivelul grupurilor coaliţiei din Camera Deputaţilor şi suntem convinşi că această lege nu va trece de Senat şi prin urmare din punctul nostru nu există niciun pericol pentru soliditatea coaliţiei", a afirmat Sever Voinescu.

Vicepremierul Marko Bela  a declarat, marţi, că adoptarea iniţiativei "demagogice şi ultranaţionaliste" care elimină obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor dovedeşte defecţiunile coaliţiei, iar susţinerea acesteia ar putea arunca în aer coaliţia.    El a precizat că Guvernul şi coaliţia susţin varianta deja adoptată a Legii educaţiei, dar că promovarea acestei iniţiative, adoptate deja tacit de Camera Deputaţilor, ar putea arunca în aer coaliţia.

Propunerea legislativă care elimină din Legea Educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale a fost adoptată marţi, tacit, de Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect, Senatul fiind decizional.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close