Antena 3 CNN Politică PNL: Mircea Diaconu nu mai candidează la alegerile din iarnă

PNL: Mircea Diaconu nu mai candidează la alegerile din iarnă

PNL: Mircea Diaconu nu mai candidează la alegerile din iarnă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Oct 2012   •   12:39

Actorul Mircea Diaconu nu va mai candida la alegerile parlamentare din această iarnă, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, explicând că aceasta a fost decizia fostului ministru al Culturii.

"Mircea Diaconu nu candidează, a fost o decizie a domniei sale, îi mulţumim pentru prestaţia sa ca senator, pentru implicarea de care a dat dovadă în bătălia politică atunci când ne-a fost mai greu", a declarat, luni, şeful liberalilor.

Liberalul Mircea Diaconu, vicepreşedinte al PDL, nu va mai candida la Argeş acolo unde a fost ales senator, pentru că are probleme cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatabil. Ca urmare, în următorii trei ani, Diaconu nu mai poate candida pentru nicio funcţie publică.

"Este una dintre cele mai mari nedreptăţi care se face unui om cinstit şi care e poate exemplul cel mai strigător la cer, având în vedere că ANI e în slujba lui Traian Băsescu şi a PDL-ului", este de părere Antonescu.

În septembrie, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, declara că îl susţine pe Mircea Diaconu în cursa pentru un nou mandat de senator. Diaconu spunea atunci că va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, în acelaşi colegiu în care a fost ales şi în 2008.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti.

ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Citeşte şi USL: Vom câştiga toate colegiile din Bucureşti

Antonescu, despre candidatura sa în acelaşi colegiu cu Dragnea: Nici el nu candidează la Teleorman pe voturile mele







×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu Crin Antonescu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close