Antena 3 CNN Politică Ponta: A doua majorare a salariilor este condiţionată de economie. Ce prevede scrisoarea FMI

Ponta: A doua majorare a salariilor este condiţionată de economie. Ce prevede scrisoarea FMI

Ponta: A doua majorare a salariilor este condiţionată de economie. Ce prevede scrisoarea FMI
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Mai 2012   •   19:57

Premierul Victor Ponta a confirmat că aplicarea celei de-a doua etape de majorare a salariilor în sectorul bugetar, prevăzută pentru decembrie 2012, este condiţionată în scrisoarea transmisă FMI de evoluţia situaţiei bugetare, dar a asigurat că aceasta este doar o precauţie pentru "catastrofe financiare".

"Întotdeauna în scrisorile către instituţiile financiare, toate măsurile sunt sub condiţia ca lucrurile să meargă bine, dar se pot întâmpla lucruri neprevăzute. Noi avem banii în buget, dar este o formulă în caz că apar fenomene financiare cu totul neprevăzute sau nu se întâmplă vreo catastrofă financiară cu Grecia sau zona euro. Orice rău se poate întâmpla", a spus Ponta, la un post TV, potrivit Mediafax.

Guvernul a anunţat în urmă cu două săptămâni că va acorda bugetarilor o majorare salarială de 8% începând cu salariile din luna iunie, pentru ca începând cu remuneraţiile din luna decembrie, bugetarii să mai primească şi restul de circa 7% pentru reîntregirea salariilor la nivelul de dinainte de tăierile din anul 2010.

Scrisoarea către Fondul Monetar InternaţionaI include şi angajamentul Guvernului de a restitui treptat pensionarilor cota din contribuţiile sociale de sănătate reţinute ilegal începând cu 2011.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta economie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close