Antena 3 CNN Politică Ponta, după numirea lui Kovesi: "Am VORBIT cu Băsescu, iar el a ACCEPTAT"

Ponta, după numirea lui Kovesi: "Am VORBIT cu Băsescu, iar el a ACCEPTAT"

Ponta, după numirea lui Kovesi: "Am VORBIT cu Băsescu, iar el a ACCEPTAT"
de O.P.    |    04 Apr 2013   •   06:20

Premierul Victor Ponta a declarat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre formula în care procurorul general şi şeful DNA sunt numiţi după ce sunt propuşi de ministrul Justiţiei, iar şeful statului a agreat această procedură directă.
  
"Am discutat cu preşedintele Băsescu dacă agreează această procedură prevăzută de lege, iar preşedintele mi-a confirmat faptul că da, agreează această procedură: ministrul propune, CSM avizează şi preşedintele numeşte", a spus Ponta.

El a precizat că discuţia cu preşedintele a avut loc după ce a participat la întâlnirea de la CSM şi a susţinut că s-a consultat cu şeful statului strict asupra procedurii, nu pentru numele de procurori.
  
Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  
Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.




×
Parteneri
Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru șefia NATO
x close