Antena 3 CNN Politică Ponta regretă suspendarea lui Băsescu. Premierul spune că i-au rămas "cicatrici" pe plan extern pentru 20 de ani

Ponta regretă suspendarea lui Băsescu. Premierul spune că i-au rămas "cicatrici" pe plan extern pentru 20 de ani

Ponta regretă suspendarea lui Băsescu. Premierul spune că i-au rămas "cicatrici" pe plan extern pentru 20 de ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Mar 2013   •   16:44

Premierul Victor Ponta crede că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu i-a afectat negativ imaginea pe plan internaţional şi consideră că episodul nu ar trebui reluat, deoarece preţul plătit de România ar fi mult prea mare.

"Mi-a făcut foarte mult rău, pentru că dacă în 7 mai eram (...) nu doar cel mai tânăr prim-ministru social-democrat, dar eram foarte bine cunoscut, foarte bine conexat, colegii mei, începând cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi toţi ceilalţi, sigur că după episodul din vară am avut foarte mult de pierdut. Mi-au rămas şi nişte cicatrici. Rana s-a vindecat - cum e povestea cu plagiatul -, dar cicatricea va rămâne întotdeauna, şi peste 10 ani şi peste 20 de ani", a declarat premierul, potrivit adevarul.ro.

Acum, şeful Guvernului este de părere că, deşi pe plan intern ar avea de câştigat din punctul de vedere al popularităţii în urma unei noi suspendări a şefului statului, aceasta ar face mai mult rău României.

"Dacă mă întrebaţi dacă cu mintea de acum aş mai face acelaşi lucru, vă spun într-un singur mod, care cred că conţine şi răspunsul. În momentul în care, fără să uit nimic din resentimentele personale la adresa domnului Băsescu, am fost de acord să semnez acel acord de colaborare instituţională, înseamnă că am realizat că mai pot să trăiesc un an şi jumătate cu domnul Băsescu, pentru că preţul pe care România - nu eu, personal, eu, personal, aş putea să devin mai popular dacă mâine mă apuc să îl suspend din nou pe domnul Băsescu, în mod sigur aş fi mai popular decât acum, când sunt acuzat că am căzut la pace cu preşedintele -, dar preţul pentru România este atât de mare (...), că nu ni l-am putea permite", a spus Ponta.

Victor Ponta a declarat că are regrete şi legate de faptul că la referendum nu a fost atins pragul de 50% necesar validării.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta suspendare Traian Basescu
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close