Antena 3 CNN Politică Ponta se foloseşte de ordonanţa lui Boc: „Avem baza legală pentru organizarea europarlamentarelor şi a referendumului”

Ponta se foloseşte de ordonanţa lui Boc: „Avem baza legală pentru organizarea europarlamentarelor şi a referendumului”

Ponta se foloseşte de ordonanţa lui Boc: „Avem baza legală pentru organizarea europarlamentarelor şi a referendumului”
de M.T.    |    15 Ian 2014   •   18:04

Victor Ponta a anunţat că alegerile europarlamentare şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei se vor desfăşura pe 24 şi 25 mai. Iar baza legală pentru comasarea celor două o oferă o ordonanţă a guvernului Emil Boc

Guvernul va elabora procedurile pentru organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei având ca temei legal OUG 103 adoptată în 2009 de Guvernul Emil Boc, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

„Înainte de şedinţa de Guvern am avut o discuţie cu ministrul de Interne, cu celelalte instituţii, în vederea pregătirii tuturor procedurilor pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi pentru desfăşurarea referendumului privind modificarea Constituţiei. Aceste proceduri trebuie să fie adoptate la nivel de lege, de Hotărâre de Guvern, de norme, cu 90 de zile înainte de data de 25 mai”, a spus Ponta.

„În acest context, voiam să asigur încă o dată întreaga opinie publică de faptul că vom respecta şi vom aplica OUG 103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii referendumului. Este o Ordonanţă adoptată de Guvernul Emil Boc în baza iniţiativei şi a avizului ministrului Justiţiei de atunci, domnul Cătălin Predoiu”, a adăugat premierul.

Victor Ponta a precizat că OUG 103/2009 prevede, de fapt, „cumularea referendumului cu alte tipuri de alegeri”.

„Avem baza legală pentru organizarea în acelaşi timp a alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru referendum, bază legală adoptată cu generozitate de Guvernul Boc, sub îndrumarea profesionistă a ministrului de atunci, domnul Cătălin Predoiu”, a afirmat primul ministru.

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close