Antena 3 CNN Politică PROGRAMUL DE GUVERNARE al Cabinetului Ponta II: TVA va reveni la 19%

PROGRAMUL DE GUVERNARE al Cabinetului Ponta II: TVA va reveni la 19%

PROGRAMUL DE GUVERNARE al Cabinetului Ponta II: TVA  va reveni la 19%
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Dec 2012   •   14:37
Antena 3 a obţinut în exclusivitate programul de guvernare al Cabinetului Ponta II.

Printre priorităţile programului de guvernare al noului Guvern se află realizarea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe până în anul 2016.

Cabinetul Ponta II se angajează să reia oferta pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, să continue acordurile cu partenerii externi şi să respecte prevederilor acestora.

Noul Guvern îşi propune politici fiscale previzibile, având în vedere că urmează să fie continuate acordurile actuale pe care România le are cu 3 instituţii financiare internaţionale, Banca Mondială, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Potrivit programului de guvernare pentru 2013-2016, se doreşte ca, în 2016, salariul minim pe economie să ajungă la 1.200 de lei.

Guvernul Ponta II preconizează un ritm de creştere economică de 3% în fiecare an, până în 2016, şi menţionează că şi-a respectat promisiunile şi a recuperat ceea ce guvernarea PDL a luat românilor.

De asemenea, potrivit programului de guvernare al Cabinetului Ponta, se va continua politica de îndreptare din punct de vedere social al nedreptăţilor făcute de cei de la Partidul Democrat Liberal prin indexarea pensiilor cu 4%.

Mai mult, se vor facilita şi o parte dintre problemele care existau din punct de vedere fiscal.

O altă prioritate a programului de guvernare este reducerea TVA la nivelul de 19%, iar pentru producătorii de produse agricole va scădea de la 24% la 9%.

Executivul Victor Ponta îşi propune prin programul de guvernare 2013-2016, la capitolul Justiţie, implementarea noilor coduri, transformarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-o instanţă cu rol principal în uniformizarea jurisprudenţei şi depolitizarea Curţii Constituţionale.

Iată principalele puncte ale programului de guvernare pentru perioada 2013-2016:

-Păstrăm plafonul de 16% și introducem, pe parcursul mandatului, impozitul diferențiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

-Reducem la jumătate numărul de taxe parafiscale.

-Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori.

-Siguranţa cetăţeanului, atât în mediul rural, cât şi în cel urban, combaterea criminalităţii, reducerea birocraţiei în structurile Ministerului Afacerilor Interne.

-Reducem integral plata CAS datorată de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii locului de muncă încă un an).

-Autostrada Comarnic - Braşov şi Autostrada Sibiu - Râmnicu Vâlcea se află pe lista marilor proiecte de infrastructură.

-Se introduce pachetul social garantat pentru educaţie.

-Implementarea unor programe care să permită condiţii de dezvoltare şi formare a copiilor, de la naştere până la majorat.

-Va asigura asistenţă părinţilor privind creşterea nou născuţilor, condiţii de integrare a copiilor în creşe, respectiv învăţământ preşcolar, parcurgerea unui program şcolar de calitate, asigurarea unor servicii de asistenţă medicală, dezvoltare fizică.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close