Antena 3 CNN Politică PSD ameninţă cu ruperea USL. Ilie Sârbu: Uniunea se destramă mâine, dacă nu pleacă Roşca Stănescu

PSD ameninţă cu ruperea USL. Ilie Sârbu: Uniunea se destramă mâine, dacă nu pleacă Roşca Stănescu

PSD ameninţă cu ruperea USL. Ilie Sârbu: Uniunea se destramă mâine, dacă nu pleacă Roşca Stănescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Mai 2013   •   22:15

Uniunea Social Liberală se va rupe dacă din această alianţă nu va pleca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, a atenţionat, duminică seara, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Potrivit acestuia, USL nu va mai rezista dacă în cursul zilei de luni nu se va lua o decizie în cazul excluderii din alianţă a lui Sorin Roşca Stănescu.

"USL se rupe mâine (luni - n.r.) dacă nu pleacă Roşca Stănescu", a spus senatorul Ilie Sârbu la România TV, potrivit Agerpres.

În opinia sa, "există un cumul, iar oamenii încep să aibă curaj dacă văd că nu i se întâmplă nimic lui Roşca Stănescu".

Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL

Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună

 
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi

Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.

Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close