Antena 3 CNN Politică Remus Cernea: Lucrurile noi se lovesc la început de neînţelegere şi chiar de respingere

Remus Cernea: Lucrurile noi se lovesc la început de neînţelegere şi chiar de respingere

Remus Cernea: Lucrurile noi se lovesc la început de neînţelegere şi chiar de respingere
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Apr 2013   •   09:39

Remus Cernea a declarat, sâmbătă, în direct la Antena 3, că reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi persoane de acelaşi sex ar ajuta statul român să atingă anumite standarde europene ale drepturilor omului.

"Au existat, de-a lungul istoriei, mai multe mişcări, pentru dreptul de vot al femeilor, etc. Acum, această luptă pentru recunoaştereae drepturilor, fără niciun fel de discriminare, pentru toţi oamenii, trebuie să acopere toate aspectele vieţii de zi cu zi", a explicat Cernea.

"Cu toţii avem experienţa, din istorie şi experienţe personale, că lucrurile noi se lovesc la început de neînţelegere şi chiar de respingere. Eu sunt convins că o dezbatere pe această temă este necesară. Eu îmi doresc ca recunoaşterea parteneriatelor civile să fie făcută şi prin lege în scurt timp", a continuat deputatul.

Deputatul Remus Cernea vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex.

"Eu susţin şi noi, Verzii, susţinem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex", susţine Cernea.

"Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători",a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la cabinetul său parlamentar din municipiul Constanţa.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close