Antena 3 CNN Politică Sebastian Lăzăroiu: Traian Băsescu poate pierde la referendum, din cauza nemulţumirilor populaţiei (VIDEO)

Sebastian Lăzăroiu: Traian Băsescu poate pierde la referendum, din cauza nemulţumirilor populaţiei (VIDEO)

Sebastian Lăzăroiu: Traian Băsescu poate pierde la referendum, din cauza nemulţumirilor populaţiei (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   18:29

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că preşedintele Traian Băsescu poate pierde la referendum dacă Parlamentul decide suspendarea acestuia. Pe fondul nemulţumirilor, populaţia ar putea vota pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, este de părere consilierul prezidenţial. Lăzăroiu susţine, însă, că procedura de suspendare va fi mai dificlă decât în 2007

"Având însă în vedere precedentul din 2007 se poate ajunge la suspendare fără ca parlamentarii să aibă un motiv constituţional. Dar e greu să se ajungă la referendum pentru că nu au majoritate în Parlament. Şi există şi alte filtre instituţionale care să împiedice acest abuz", a declarat Sebastian Lăzăroiu pentru Evenimentul Zilei.

Lăzăroiu a mai declarat că un partid complet nou, pe care el îl denumeşte Albă ca Zăpada, este foarte dorit de către electorat. Lăzăroiu a spus că şi PSD, şi PNL, şi PDL ar putea fi Albă ca Zăpada dacă au capacitatea să se reformeze radical.

EVZ: Lăzăroiu crede că Băsescu poate pierde la referendum

În cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, Sebastian Lăzăroiu a încercat să dea o nouă nuanţă declaraţiilor acordate publicaţiei Evenimentul Zilei. Consilierul prezidenţial a precizat că nu-şi recunoaşte declaraţia şi că opoziţia ar putea să profite de nemulţumirea oamenilor.

Lăzăroiu: Opoziţia ar putea profita de nemulţumirea oamenilor

Preşedintele Traian Băsescu este ameninţat cu suspendarea. Mult disputata Lege a pensiilor este motivul care l-ar putea îndepărta de la Cotroceni pe Traian Băsescu înainte de a-şi termina mandatul.

Victor Ponta, preşedintele PSD l-a avertizat pe şeful statului că, daca va promulga legea care a trecut prin fraudă de Parlament, atunci va cere declanşarea suspendării. Ponta este susţinut de ceilalţi lideri ai opoziţiei.

Reacţia liderului PSD vine după ce Traian Băsescu a vorbit din nou despre negocieri care ar fi avut loc între PSD şi PDL pentru ca social-democraţii să nu voteze legea care micşorează pensiile şi egalizează vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi.

Traian Băsescu a mai fost suspendat din funcţie pe 19 aprilie 2007. Parlamentul României a votat cu 322 voturi pentru, 108 împotrivă şi 10 abţineri suspendarea acestuia. O lună mai târziu Băsescu a revenit în funcţie, după un referendum la care au participat aproape jumătate dintre românii cu drept de vot. Aproape 75% dintre acestia au spus nu suspendării.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu referendum
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close