Antena 3 CNN Politică Senator UNPR: Pensia specială e un spor de rezistenţă

Senator UNPR: Pensia specială e un spor de rezistenţă

Senator UNPR: Pensia specială e un spor de rezistenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Apr 2015   •   21:28

Un senator UNPR a venit cu o explicaţie hilară pentru care vrea pensie specială. Politicianul a spus că acei bani reprezintă un "spor de rezistenţă", ca pe o reparaţie a onoarei.

 
"Este vorba de o contrabalansare a terfelirii la care e supus Parlamentul. Sunt cinci sau şase senatori condamnaţi pentru corupţe din 170, dac-am ajuns să terfelim Senatul şi să-l numim penal, atunci această pensie să fie ca o compensare pentru ceea ce trebuie să suportăm. Este vorba despre respect al unui demnitar public. Eu aş vota-o doar de un leu, doar aşa ca principiu, trebuie recunoscută o activitate. Eu ştiu ce-am suportat în campania electorală, ştiu şi ce suport acum", a declarat senatorul UNPR Marian Vasiliev.
 
Declaraţia lui Vasiliev, prezentată vineri la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, a stârnit numeroase comentarii.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusă joi la Camera Deputaţilor şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori.
 
Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.
 
Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.
 
Conducerea PNL a decis, miercuri, că proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL, a declarat co-preşedintele Alina Gorghiu, arătând că, în măsura în care vor fi semnatari liberali, se va discuta în grup şi aceştia vor ţine cont de decizia partidului.
 
Citiţi şi Cum vor parlamentarii să îşi mărească pensiile: "Există o necesitate. Să începem să ne respectăm"
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close