Antena 3 CNN Politică Tăriceanu a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni. Fostul premier şi-a depus candidatura la prezidenţiale

Tăriceanu a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni. Fostul premier şi-a depus candidatura la prezidenţiale

Tăriceanu a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni. Fostul premier şi-a depus candidatura la prezidenţiale
de M.T.    |    22 Sep 2014   •   11:39

Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus, luni, la BEC, dosarul de candidatură la  prezidenţiale, cu aproximativ 270.000 de semnături.

Fostul premier a precizat că va candida ca independent, din cauza întârzierii cu care partidul său a fost înregistrat în instanţă, şi şi-a exprimat speranţa că va intra în turul al doilea.

Tăriceanu a ajuns la Biroul Electoral Central în jurul orei 10.00 şi a aşteptat câteva zeci de minute ca reprezentanţii Biroului să îi înregistreze candidatura. El a fost însoţit de membrii partidului său, foştii liberali Radu Stroe, Mihai Stănişoară, Daniel Barbu, Cristian David.

După ce a semnat documentele în faţa reprezentantului Biroului Electoral Central, Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit că este pentru el un moment emoţionant, fiind prima dată într-o astfel de postură, de candidat la Preşedinţia României şi a adăugat că a fost un efort foarte mare din partea celor care l-au sprijinit.

Tăriceanu a afirmat că, din păcate, o parte din semnăturile pe care le-a strâns în primă fază nu au putut fi folosite, deoarece erau sub sigla Partidului Liberal Reformator.

„Încă trenează înregistrarea partidului şi de accea nu am putut folosi o parte din semnături. Am depus peste 272.000 de semnături astăzi şi ne-am îndeplinit obiectivul”, a spus preşedintele Senatului.

„Eu cred că România are nevoie de mai mult, are nevoie de un proiect de ţară, un proiect ambiţios care să o ducă pe locul pe care îl merită”, a precizat Tăriceanu, care a adăugat că proiectul său politic se intitulează "România, a şaptea putere a Europei".

Întrebat despre şansele sale în cursa pentru Cotroceni, Tăriceanu a recunoscut că Victor Ponta este favorit şi consideră că actualul prim-ministru este cel mai puternic contracandidat al său.

Călin Popescu Tăriceanu nu a discutat despre candidatul pe care îl va susţine în turul doi, pentru că el şi susţinătorii săi speră să ajungă acolo şi nu există un alt plan.

„Nu are importanţă scorul, depinde şi de performanţa celorlalţi, fără îndoială. Cel mai probabil, aş spune că peste 20 de procente adunate vor fi suficiente, corelate cu evoluţiile celorlalţi contracandidaţi, ca să intru în turul doi”, a explicat Tăriceanu.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close