Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, despre proiectul său ca preşedinte: Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei

Tăriceanu, despre proiectul său ca preşedinte: Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei

Tăriceanu, despre proiectul său ca preşedinte: Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Feb 2014   •   23:16

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că proiectul său pentru finalul unui eventual mandat de preşedinte al ţării ar fi unul de unitate a românilor în jurul obiectivului ca România să fie a şaptea putere economică din UE.

Fostul premier a precizat că este vorba despre un proiect ambiţios, dar nu imposibil de realizat.

"Aş vrea un proiect care să fie proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv. (?) Nu e prima dată când o spun, dar eu sunt perseverent, sunt Capricorn. Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică", a spus el.

Tăriceanu a mai declarat că a condus România cu doi ani înainte de intrarea în UE, iar în momentul în care a devenit premier nu avea nici 10% încredere că va putea duce ţara în Uniune la 1 ianuarie 2007.

El a precizat însă că datorită eforturilor depuse, obiectivul intrării în UE a fost atins, şi astfel poate fi atins şi obiectivul legat de statutul României de a şaptea putere economică din Europa.

Tăriceanu a menţionat că în acel moment România nu va mai fi tratată ca o ţară de rangul doi, aşa cum este tratată astăzi.



×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close