x close

Fii alături de noi!

Tăriceanu: Suntem singura țară democratică în care SRI face anchete penale, ca în comunism

de 11 Mar 2016   •   22:59

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi copreşedintele ALDE, a vorbit vineri seara despre abuzurile ”statului de drept”. Invitat în cadrul emisiunii Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu a spus că în România statul de drept este doar un desen de fațadă și că este nevoie de o schimbare.

”De o bună bucată de vreme am semnalat derapajele a ceea ce numim statul de drept în România. Avem de toate, însă dacă ne uităm mai în detaliu, iar decizia CCR confirmă asta, statul de drept este doar un desen de faţadă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că România este singura țară democratică în care SRI a devenit organ de cercetare penală, ca pe vremea comuniștilor. „Constatăm încălcările grave ale principiilor separaţie puterilor în stat. Constatăm că cercetarea penală, în loc să fie apanajul procurorilor şi al poliţiei judiciare, intrase în grădina SRI-ului. Cred că suntem singura ţară democratică în care SRI a devenit organ de cercetare penală. Nu este însă ceva original, exista în perioada comunistă, când Securitatea efectua şi anchete penale”, a mai spus Tăriceanu, la Subiectiv.

 

poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati