Antena 3 CNN Politică Teodor Meleşcanu, în "Biroul Preşedintelui": Doresc intrarea României în normalitate, în legalitate

Teodor Meleşcanu, în "Biroul Preşedintelui": Doresc intrarea României în normalitate, în legalitate

Teodor Meleşcanu, în "Biroul Preşedintelui": Doresc intrarea României în normalitate, în legalitate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    09 Oct 2014   •   22:01

Teodor Meleşcanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, joi seară, în "Biroul Preşedintelui".

"Am experienţa şi competenţa necesară pentru a face faţă acestei responsabilităţi în România (funcţia de preşedinte-n.red.). Sunt singurul care are o experienţă de ani de zile pe principalele atribuţii ale preşedintelui: politică externă, politică de apărare şi probleme juridice", a spus fostul director al SIE.

De ce a dat şefia serviciului secret pe candidatura la prezidenţiale?

"Nu există instituţie din statul român pe care să nu o cunosc(...). Am considerat că e o responsabilitate şi trebuie să iau o decizie de maturitate dacă să mă prezint sau nu. După 40 de ani pe care i-am pus în slujba ţării, întodeauna am fost funcţionar la stat, ar fi normal să încerc şi această încununare a carierei mele", a precizat fostul şef al SIE.

Iată cele mai importante declaraţii ale lui Teodor Meleşcanu:

-Vreau să anunţ oficial că, din momentul intrării în funcţie, o dată pe lună toţi reprezentanţii presei vor fi invitaţi la un mic dejun la Preşedinţie, pentru a explica acţiunile făcute de preşedinte şi Guvern.

-A doua idee care va trebui să stea pe biroul meu tot timpul, până o voi realiza, este crearea unei comisii speciale a preşedintelui, formată din reprezentanţi ai preşedinţiei şi reprezentanţi ai tuturor ministerelor care să se ocupe exclusiv de modul în care este percepută România în lume.

-Prima oară mi-am manifestat disponibilitatea de a candida la preşedinţie în primăvara acestui an. (...)Românii trebuie să ştie că preşedintele nu este ales de partide. Preşedintele reprezintă toţi oamenii dintr-o ţară.

-Candidatul independent este avantajat pentru că nu are datorii faţă de nimeni.

-Este foarte greu pentru Iohannis să facă un pas (preşedinţia României) pentru care nu este pregătit.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"




×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close