Antena 3 CNN Politică Teza de doctorat a lui Victor Ponta nu este un plagiat. Vezi verdictul Consiliului Naţional de Etică

Teza de doctorat a lui Victor Ponta nu este un plagiat. Vezi verdictul Consiliului Naţional de Etică

Teza de doctorat a lui Victor Ponta nu este un plagiat. Vezi verdictul Consiliului Naţional de Etică
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Iul 2012   •   23:46

Consiliul Naţional de Etică a dat verdictul cu privire la teza de doctoral a lui Victor Ponta. Potrivit Comisiei, lucrarea nu este un plagiat.

În urma analizelor efectuate s-a constatat că procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în anul 2003 şi NU se poate susţine calificarea de plagiat.

Iată concluziile Consiliului:

1. Teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice  din acea perioadă  şi este comparabilă, din punct de vedere al acestei cerinţe, cu alte teze de doctorat susţinute în aceeaşi perioadă.

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării.

3. Tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupare al doctorandului şi conducătorului de doctorat.

4. Autorul tezei de doctorat a efectuat activitaţile cuprinse în planul individual de pregătire, conform regulamentelor în vigoare în acea perioadă (trei examene şi trei referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine)

5. Teza de doctorat este clar structurată şi are un plan de cercetare coerent.

6. Metodologia de cercetare este în concordanţa cu normele ei şi practicile din domeniul ştiintelor juridice la acea dată.

7. Cercetarea, aşa cum rezultă din referatele membrilor comisiei de susţinere, prezintă elemente de noutate şi cuprinde analize pertinente.

8. Bibliografia utilizată de autor este menţionată la sfârşitul lucrării. Sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close