Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, despre nava "Biruinţa": Această sculă magnifică pe care am dus-o întotdeauna la destinaţie

Traian Băsescu, despre nava "Biruinţa": Această sculă magnifică pe care am dus-o întotdeauna la destinaţie

Traian Băsescu, despre nava "Biruinţa": Această sculă magnifică pe care am dus-o întotdeauna la destinaţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    05 Oct 2012   •   17:27

Prezent la Şantierul Naval Constanţa, preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit despre cariera sa de comandant de navă, spunând că petrolierul "Biruinţa", pe care l-a condus, a fost "o sculă magnifică", iar viaţa pe mare a făcut din el un politician "greu de omorât".

Preşedintele a susţinut că nava "Biruinţa" i-a purtat noroc, amintindu-şi că momentul în care a preluat petrolierul coincide cu începutul recunoaşterii meritelor profesionale.

"Toată cariera mea şi formarea mea ca om, ca individ al acestei societăţi, este legată de compania de navigaţie, de Şantierul Naval Constanţa, iar cariera mea şi recunoaşterea profesională au pornit în mod categoric de la petrolierul Biruinţa, care, trebuie să o spun cu bucurie, mi-a purtat noroc mie şi echipajului meu, dar trebuie să vă spun că şi eu am sentimentul că am purtat noroc acelei nave. Este singura din cele patru de 157.000 de tone care încă pluteşte, nu a fost tăiată. E adevărat că nu mai transportă ţiţei, dar este transformată în depozit şi în mică rafinărie, se află undeva pe coasta Africii de Vest, îşi face treaba. Deci, a avut un corp bun, că s-a investit în ea foarte mult şi faptul că are altă destinaţie acum nu mai contează, din 1984 pânâ acum sunt 38 de ani. O navă construită aici de dumneavoastră, ingineri şi muncitori, pluteşte şi acum, după 38 de ani. Sunt puţine astfel de nave în lume", a spus Băsescu.

"M-am întâlnit cu oameni cărora le datorez foarte mult pentru cariera mea profesională şi oameni pe care întotdeauna am încercat să nu-i dezamăgesc. Adică acea sculă magnifică pe care mi-au dat-o, Biruinţa, am îngrijit-o, am făcut-o să ajungă de fiecare dată la destinaţie, am dus-o întotdeauna în siguranţă şi vă rog să mă credeţi, o spun apăsat: nu există lucru de care să fiu mai mândru în viaţa mea decât că am recepţionat şi comandat petrolierul Biruinţa", a afirmat şeful statului.

Preşedintele le-a mărturisit celor prezenţi că viaţa pe mare a fost cea care l-a învăţat să nu se considere înfrânt niciodată. "Aeastă parte a vieţii mele a făcut din mine un politician greu de omorât. Pentru că ce te poate speria în politică în raport cu ceea ce ţi se poate întâmpla pe mare ? Nimic, nişte vorbe sunt în politică, pe mare-i val, e furtună, sunt incidente, e tehnică ce trebuie să meargă, tehnică ce te mai poate lăsa, trebuie să ai un echipaj care să facă să funcţioneze tot timpul. Deci, viaţa mea s-a modelat după nave, iar definitiva formă a vieţii mele, dacă o priviţi, are forma petrolierului Biruinţa pentru că există o navă care a depăşit orice limită de vârstă şi oricât ar fi de uzată, rezistă".



×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close