Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu merge în Republica Moldova pentru a fi decorat. Ce decoraţie va primi fostul preşedinte

Traian Băsescu merge în Republica Moldova pentru a fi decorat. Ce decoraţie va primi fostul preşedinte

Traian Băsescu merge în Republica Moldova pentru a fi decorat. Ce decoraţie va primi fostul preşedinte
Sursa foto: foto: noi.md
31 Mar 2015   •   13:40

Traian Băsescu merge, la sfârşitul acestei săptămâni, într-o vizită în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Chişinău, Vlad Ţurcanu, citat de Radio Chişinău în pagina electronică.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu îşi onorează o promisiune mai veche faţă de preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, de a vizita Republica Moldova după expirarea mandatului său de şef de stat. Un alt motiv pentru care Traian Băsescu vine în Republica Moldova este şi faptul că urmează să i se acorde ordinul "Ştefan cel Mare", a mai declarat Vlad Ţurcanu pentru Radio Chişinău.

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a semnat la 13 martie un decret privind conferirea Ordinului "Ştefan cel Mare", decoraţia militară supremă a R. Moldova, lui Traian Băsescu, pentru sprijinul constant acordat Chişinăului şi pentru contribuţia sa la promovarea securităţii şi democraţiei în regiune. Distincţia i-a fost acordată lui Traian Băsescu "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău.

Articolul 16 al legii stipulează că decoraţia se acordă "pentru acte de eroism şi conducere iscusită a operaţiunilor militare, pentru bărbăţie deosebită în timpul menţinerii ordinii publice, apărării drepturilor şi libertăţilor omului, pentru vitejie şi spirit de sacrificiu în asigurarea securităţii statului, în îndeplinirea unor misiuni speciale, pentru alte merite deosebite în apărarea libertăţii şi independenţei Republicii Moldova". 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close