Antena 3 CNN Politică Tribunalul Bucureşti respinge noul statut al PNL. Klaus Iohannis, ales ILEGAL la şefia partidului

Tribunalul Bucureşti respinge noul statut al PNL. Klaus Iohannis, ales ILEGAL la şefia partidului

Tribunalul Bucureşti respinge noul statut al PNL. Klaus Iohannis, ales ILEGAL la şefia partidului
09 Sep 2014   •   09:39

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, noul statut al PNL, modificat în urma congresului din 26 iunie. Atunci s-a votat o derogare prin intermediul căreia Klaus Iohannis a primit dreptul de a candida la şefia partidului.

Magistraţii au decis astfel că noul statut al Partidului Naţional Liberal este ilegal. Decizia tribunalului nu este definitivă.

"Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea în registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfăşurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 şi procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenţie voluntară principală formulată de intervenientul Dănuţ Bădău. Respinge cererea formulată de petentul Partidului Naţional Liberal de încuviinţare a modificărilor aduse Statutului Partidului Naţional Liberal", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Potrivit vechiului statut, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a ajuge preşedinte.

"Planurile politice ale PNL pot fi date peste cap şi, dacă soluţia rămâne definitivă, s-ar constata că alegerea lui Iohannis ca preşedinte ar fi fost nestatutară, deci ilegală", a declarat jurnalistul Adrian Ursu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Adrian Ursu a arătat că ACL ar putea rămâne fără candidat la preşedinţie, în situaţia în care a fost depusă deja candidatura lui Iohannis şi, ulterior, să se descopere fie că e incompatibil, fie că s-a încălcat statulul PNL prin numirea sa în funcţia de preşedinte al partidului, iar apoi de candidat la prezidenţiale.

Decizia magistraţilor vine ca răspuns la contestaţia primarului PNL din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, Dănuţ Bădău, care a reclamat la Tribunalul Bucureşti că toate acţiunile care au dus la alegerea lui Iohannis au încălcat atât statutul PNL, cât şi legea partidelor politice.

Edilul spunea atunci că nu ştie dacă Iohannis s-a înscris în vreo organizaţie PNL şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru.



×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close