Antena 3 CNN Politică UPDATE. Denunţătorul Elenei Udrea a fost audiat la DNA

UPDATE. Denunţătorul Elenei Udrea a fost audiat la DNA

UPDATE. Denunţătorul Elenei Udrea a fost audiat la DNA
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Feb 2015   •   14:00
UPDATE. Omul de afaceri Dinu Pescariu a fost adus, în jurul orei 14:00, la sediul DNA. Pescariu este unul dintre denunţătorii din dosarul Microsoft, dosar în care Elena Udrea a fost arestată preventiv. 

---

UPDATE. Avocatul Elenei Udrea a explicat, luni, la ieşirea de la DNA, că fostul ministru probabil a intrat în istorie pentru câte cereri de arestare s-au emis pe numele ei. 
 
"Cred că doamna Udrea a intrat în istorie. Este a şaptea cererea adresată Parlamentului într-un timp aşa de scurt. Nu ştiu dacă a mai existat vreun parlamentar român care să fie aşa de cerut spre urmărire penală şi arestare."
 
S-a făcut o chestiune tehnică, i s-au adus la cunoştinţă învinuirile pentru care Parlamentul a încuviinţat, anterior, urmărirea penală, şi urmează ca, în funcţie de răspunsul Parlamentului să dăm o declaraţie pentru toate acuzaţiile. 
 
Întrebat dacă, în cazul în care va trebui să ţină un nou discurs în Parlament, Elena Udrea se va prezenta în faţa foştilor colegi cu cătuşe la mâini, avocatul a explicat că nu ştie procedura. 
 
"Nu ştiu dacă procedura prevede obligatoriu ca doamna Udrea să se adreseze Camerei, poate să renunţe la acest drept. Nu am discutat acest lucru, îl vom discuta. Deocamdată, chestiunea stringentă este contestaţia care se judecă mâine şi căreia îi dăm prioritate."
 
Totuşi, Elena Udrea este "optimistă", conform aceluiaşi avocat.

Elena Udrea a părăsit sediul DNA, ea fiind dusă înapoi în arest, după ce procurorii i-au adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul "Gala Bute" şi i-au prezentat acuzaţiile

---
 
UPDATE. Elena Udrea a fost adusă la DNA.

---

Elena Udrea va fi adusă, la ora 12:00, la sediul DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile din dosarul "Gala Bute". Conform unui comunicat al DNA, procurorii cer arestarea preventivă şi în acest dosar. 

 
"Vorbim de infracţiuni ca abuz în serviciu sau luare de mită pentru organizarea acestui eveniment. Mai multe persoane din minister au recunoscut felul în care s-ar fi colaborat cu Rudel Obreja pentru finalizarea acestui contract, deşi acesta ar fi încălcat normele legale, într-o primă fază. Acum DNA cere arestarea preventivă, pentru trei noi infracţiuni de luare de mită, de data aceasta în dosarul Gala Bute", a explicat Ana Maria Roman, reporterul Antena 3 pe justiţie. 

Elena Udrea a fost reţinută, în dosarul "Microsoft", pentru trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi pentru spălare de bani.
 
Ştire în curs de actualizare. 
 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close