Antena 3 CNN Politică USL vrea alegeri anticipate în următoarele două luni

USL vrea alegeri anticipate în următoarele două luni

USL vrea alegeri anticipate în următoarele două luni
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Feb 2012   •   14:42

USL va propune la consultările de la Cotroceni organizarea de alegeri anticipate în următoarele 60 de zile.

Deputatul PNL Radu Stroe a declarat, luni, că, dacă PDL nu va dori să facă un acord politic pentru declanşarea alegerilor anticipate, USL va merge mai departe, urmând, după demisia lui Emil Boc, şi "celelalte două elemente", respectiv demisia sau demiterea şefului statului şi anticipatele, potrivit Mediafax.

"Avem un punct fix în toată ecuaţia asta: alegerile anticipate. Vor să facă un acord pentru alegeri anticipate, e în regulă. Nu vor, noi mergem mai departe şi de fapt cele două elemente urmează: demisia sau demiterea preşedintelui şi alegerile anticipate. Primul pas a fost făcut prin bunăvoinţa domnului Băsescu, aşteptăm ceilalţi doi paşi, cele două guverne succesive care trebuie să cadă în 60 de zile şi mergem la anticipate. Nu se doreşte aşa ceva, noi nu avem ce să discutăm părerile PDL", a spus Radu Stroe, după reuniunea liderilor USL.

Liderii USL au decis să meargă împreună la Cotroceni, de la ora 17.00, deşi invitaţia adresată de şeful statului era pentru discuţii separate cu partidele care formează Uniunea, respectiv de la ora 15.30 cu PC, de la ora 17.00 cu PNL, iar de la 17.30 cu PSD.

"Am anunţat că noi nu participăm decât împreună, ca USL, la ora 17.00", a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, luni, o nouă invitaţie la consultări partidelor şi grupurilor parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, discuţiile urmând să înceapă la ora 15.00, pentru fiecare dintre cele şapte delegaţii invitate fiind alocate 30 de minute, informează Administraţia Prezidenţială.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. "Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru al României şi a semnat şi decretul de numire a lui Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar.



×
Subiecte în articol: USL alegeri anticipate Emil Boc discutii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close