Antena 3 CNN Politică Voicu: Antonescu decide dacă promulgă Legea referendumului sau o retrimite la Parlament

Voicu: Antonescu decide dacă promulgă Legea referendumului sau o retrimite la Parlament

Voicu: Antonescu decide dacă promulgă Legea referendumului sau o retrimite la Parlament
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Iul 2012   •   18:00

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, marţi, că iniţiativa legislativă care reglementează desfăşurarea referendumului, asupra căreia s-a pronunţat marţi Curtea Constituţională, va merge la preşedintele interimar Crin Antonescu, care va decide dacă o promulgă sau o retrimite Parlamentului.

"În continuare, acest proiect de lege declarat constituţional merge la promulgare, la preşedintele interimar Crin Antonescu. Acesta, conform prerogativelor pe are le are, timp de 20 de zile, se poate gândi şi va lua desigur o decizie pe care ne-o va comunica - dacă promulgă legea sau o retrimite la Parlament", a spus Voicu.

El a spus că, în cazul în care proiectul de lege va fi retrimis spre reexaminare, Parlamentul va trebui să se reunească pentru a aduce modificările necesare, fie pe cele sugerate în obiecţiunile preşedintelui, fie pe cele din cuprinsul deciziei CC.

Voicu a mai ţinut să precizeze că, în acest moment, este în vigoare OUG nr. 29/2012 care reglementează organizarea referendumului şi nu actul normativ declarat constituţional de către Curte, care nu are putere de lege, el trebuind să meargă de acum înainte spre promulgare.





×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close