Antena 3 CNN Actualitate A început procesul în care fratele preşedintelui este cercetat pentru corupţie. Ce le-au spus Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână judecătorilor

A început procesul în care fratele preşedintelui este cercetat pentru corupţie. Ce le-au spus Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână judecătorilor

A început procesul în care fratele preşedintelui este cercetat pentru corupţie. Ce le-au spus Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână judecătorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Noi 2014   •   14:12

A început procesul în care fratele preşedintelui este cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul lui Bercea Mondial. Marian Căpăţână, inculpat in dosar,  a declarat în sala de judecată că a primit suma de 100.000 euro de la familia lui Bercea Mondial, dar că nu şi-a însuşit banii. Căpăţână susţine că i-a dat toţi banii lui Mircea Băsescu.În rechizitoriul procurorilor scria că acesta ar fi primit 250.000 de euro pentru intermedierea tranzacţiei între Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Pus în faţa acestei declaraţii, fratele preşedintelui s-a declarat bulversat.

Fratele preşedintelui le-a spus judecătorilor că a primit un sac de bani, însă nu ar fi fost vorba despre o şpagă pentru el: "Căpăţână mi-a spus că a luat o dată 250.000 de euro, altă dată 300.000 de euro, pentru a fi folosiţi la SC Aversa. În 20.02.2012 Căpăţână a venit la mine în birou. Avea asupra lui o pungă de plastic roşie în care mi-a spus că are 300.000 de dolari. Avea o dimensiune apreciabilă, de 40 pe 30 de centimetri. Poate fi numită sac de bani. Mi-a pus practic în braţe acea sacoşă de bani şi a spus că trebuie să vină familia Anghel după ea."

Mircea Băsescu susţine că el a încercat doar să medieze scandalul dintre Marian Căpăţână şi familia Bercea atunci când certurile au escaladat: "Au vorbit despre 250.000 de euro, 600.000 de euro, 100.000 de euro. Nu au spus o sumă de bani certă. Au spus că îi dau foc casei lui Căpăţână, că îl taie. Am spus familiei Anghel că o să vorbesc cu el să le dea banii înapoi, i-am spus şi lui să restituie banii."

În ciuda declaraţiilor făcute de Mircea Băsescu, Marian Căpăţână şi-a susţinut în continuare versiunea: banii au fost şpagă de la familia lui Bercea Mondial pentru Mircea Băsescu: "Eu recunosc fapta, dar suma care a fost primită de mine de la Anghel Florin a fost remisă în totalitate către domnul Mircea Băsescu. Este vorba despre 100.000 de euro. Rolul meu în această combinaţie infectă este numai acela de a fi cărăuşul unei sume de bani. (...) Vreau să fiu judecat în proporţie cu gravitatea şi aportul pe care l-am avut în comiterea acestui fapt."

În faţa declaraţiilor celorlalţi inculpaţi în dosar, Mircea Băsescu nu a putut decât să se declare bulversat de afirmaţiile acestora.



×
Subiecte în articol: mircea basescu marian capatana
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close