Antena 3 CNN Actualitate Recurs în dosarul Zambaccian: Adrian Năstase şi-a susţinut nevinovăţia

Recurs în dosarul Zambaccian: Adrian Năstase şi-a susţinut nevinovăţia

Recurs în dosarul Zambaccian: Adrian Năstase şi-a susţinut nevinovăţia
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    09 Sep 2013   •   14:15
Fostul premier Adrian Năstase a venit la Curtea supremă, luni dimineaţă, pentru judecarea recursului în dosarul Zambaccian, în care este acuzat de luare de mită şi şantaj. 
 
În martie 2012, Năstase a fost condamnat, împreună cu soţia sa Dana, la trei ani de închisoare cu suspendare în acest dosar. 


 
Update 14.15 - Adrian Năstase a dat, luni, o declaraţie în faţa Completului de cinci judecători de la instanţa supremă, arătând este nevinovat, că probele din dosarul Zambaccian nu dovedesc acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie şi că nu l-a şantajat pe fostul consul al României în China, Ioan Păun.
 
Fostul premier Adrian Năstase a arătat, în faţa celor cinci judecători din completul care judecă recursurile din dosarul Zambaccian, că o parte din probele DNA nu sunt veridice, referindu-se la faptul că suma de peste 100.000 de dolari care ar fi fost confiscată de procurori şi despre care se spune că el i-ar fi dat-o fostului consul Ioan Păun conţine bancnote care ar fi fost eliberate de trezoreria SUA după momentul la care anchetatorii susţin că s-au săvârşit faptele.
 
Referitor la imobilul din strada Christian Tell, Năstase a arătat că nu poate înţelege de ce procurorii susţin în continuare că imobilul i-ar aparţine, în condiţiile în care în imobilul respectiv locuiesc de ani de zile membri ai familiei lui Sorin Opriş.


Adrian Năstase şi soţia sa Dana sunt aşteptaţi luni dimineaţă în faţa completului de cinci judecători ai instanţei supreme, pentru judecarea recursului în dosarul Zambaccian.
 
În acest dosar, fostul prim-ministru este acuzat de luare de mită şi şantaj. 
 
La ultimul termen, instanţa a admis depunerea mai multor probe ale apărării privind construcţia imobilului din Zambaccian, facturi pentru bunuri provenite din China, o hotărâre judecătorească şi alte înscrisuri. 
 
În martie 2012, Năstase a fost condamnat, împreună cu soţia sa, la trei ani de închisoare cu suspendare în acest dosar. 
 
 
Dosarul Zambaccian:
 
Adrian Năstase
- acuzat de şantaj şi luare de mită
- condamnat la 3 ani cu suspendare pe 30 martie 2012
- a fost acuzat că a primit diverse obiecte din China în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Jianu în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcţii
 
Daniela Năstase
- a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală"
- a fost achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Dana Nastase
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close