Antena 3 CNN Actualitate Alte şapte persoane, arestate în dosarul furturilor de carduri

Alte şapte persoane, arestate în dosarul furturilor de carduri

Alte şapte persoane, arestate în dosarul furturilor de carduri
Sursa foto: Foto: v3.co.uk
29 Mar 2013   •   23:21

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a altor şapte persoane din dosarul falsificatorilor de carduri, numărul celor pentru care s-a decis această măsură preventivă ajungând astfel la 23, informează Mediafax.
   
Tot vineri, au mai fost arestaţi alţi 16 inculpaţi din acest dosar, printre care şi Tică Gheară, fratele lui Nicu Gheară.
   
Deciziile instanţei nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
   
Toţi cei arestaţi fuseseră reţinuţi, vineri, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
   
Potrivit procurorilor, grupările infracţionale sunt constituite din peste o sută de persoane, iar liderii au fost identificaţi ca fiind Constantin Gheară, zis Tică, în vârstă de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenică, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, şi Relu Şerban, de 57 de ani.
   
Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substanţiale de bani din Republica Dominicană, SUA, Japonia, Iordania şi Nepal.
   
Grupările infracţionale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste două milioane de euro, potrivit sursei citate.
   
Joi, în urma a zeci de percheziţii făcute în Capitală şi în 17 judeţe, poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit la membrii grupărilor sume mari de bani, bijuterii, arme şi muniţie letală, calculatoare şi echipamente de skimming, a informat Poliţia Română.
   

×
Subiecte în articol: carduri bancare
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close