Antena 3 CNN Actualitate Ambarcaţiune cu 54 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii români în Marea Neagră

Ambarcaţiune cu 54 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii români în Marea Neagră

Ambarcaţiune cu 54 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii români în Marea Neagră
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Iul 2014   •   10:16
Un număr de 54 de migranţi din Orientul Mijlociu, printre care se aflau 15 copii, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră români din Constanţa, după ce au fost interceptaţi pe Marea Neagră, la bordul unei nave fără pavilion arborat, la aproximativ 18 mile marine de plaja din Vama Veche.

Poliţiştii de frontieră au identificat, miercuri la prânz, în Marea Neagră, la aproximativ 18 mile marine de plaja din Vama Veche, o ambarcaţiune suspectă, fără pavilion arborat, aflată în zona de patrulare comună româno-bulgară şi care se apropia de apele teritoriale ale României, susţin reprezentanţii Gărzii de Coastă.
 
Vasul a intrat în apele teritoriale ale României, iar persoanele de la bordul acestuia au cerut sprijinul poliţiştilor de frontieră. 
 
La bordul vasului se aflau 34 de bărbaţi, cinci femei şi 15 copii, dar nu proveneau toţi din aceeaşi ?ară, fiind vorba despre 44 de afgani, cinci iranieni, trei pakistanezi şi doi georgieni. Ei au fost transbordaţi pe nava "Ştefan cel Mare" şi au fost aduşi, în cursul nopţii, la sediul Grupului de Nave Constanţa. 
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz, încercând să identifice călăuzele. Ei spun că grupul de migranţi s-a format pe coasta Turciei, în apropiere de Istanbul, intenţia acestora fiind de a ajunge într-un stat din Schengen. 
 

×
Subiecte în articol: migranti Marea Neagrã
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close