Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, după IMAGINILE cu bolnavii legaţi de paturi cu propriile pijamale

Anchetă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, după IMAGINILE cu bolnavii legaţi de paturi cu propriile pijamale

Anchetă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, după IMAGINILE cu bolnavii legaţi de paturi cu propriile pijamale
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Mai 2014   •   08:18

Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Asta după ce postul nostru de televiziune a difuzat un material realizat  cu camera ascunsă, care a dezvăluit modul în care sunt trataţi acolo bolnavii.

Mulţi dintre ei sunt legaţi de paturi cu pijamalele şi uneori li se refuză transferul la alte spitale.

Situaţia de la Spitalul din Târgovişte a ajuns în atenţia ministrului Sănătăţii, dar şi a prefectului judeţului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

"Dacă aspectele semnalate se confirmă înseamnă că au fost încălcate drepturile pacienţilor şi atunci vor trebui informate de îndată Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor, Casa de Asigurări de Sănătate şi vom lua măsurile legale care se impun, cât mai drastic", a afirmat dr. Sorin Stoica, director executiv DSP Dâmboviţa.

Deosebit de grav este faptul că asistentelor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte li se pare ca situaţia este cât se poate de normală.

Asciaţia pentru Protecţia Pacienţilor avertizează că legarea bolnavilor de pat este o practică des întâlnită în spitale din ţară şi cer demiterea directorului de îngrijiri medicale de la Spitalul din Târgovişte.

×
Subiecte în articol: spital Targoviste Ministrul Sanatatii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close