Antena 3 CNN Actualitate ANI va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae

ANI va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae

ANI va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Iul 2014   •   23:10

Agenţia Naţională de Integritate va solicita ministerelor Educaţiei şi Sănătaţii revocarea din funcţii a lui Vasile Astărăstoae. Decizia vine după ce acesta a pierdut definitiv, la instanţa supremă, procesul în care a contestat decizia ANI privind conflictul de interese în care s-ar fi aflat.

Vasile Astărăstoae este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor din România şi şeful Disciplinei medicină legală din cadrul IML Iaşi, instituţie pe care a condus-o din 2001 până în 2012.

ANI l-a acuzat în 2011 că ar fi comis abuz în serviciu atunci când a semnat contractele de muncă şi de prestări servicii cu IML Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie.

ANI susţine că un alt abuz a fost comis de Astărăstoae împreună cu fiica sa, în cadrul derulării mai multor proiecte cu finanţare europeană. Cei doi ar fi obţinut astfel peste 200.000 de lei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close