Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile norvegiene le-au luat copiii unor părinţi din Arad. Motivul este absolut halucinant

Autorităţile norvegiene le-au luat copiii unor părinţi din Arad. Motivul este absolut halucinant

Autorităţile norvegiene le-au luat copiii unor părinţi din Arad. Motivul este absolut halucinant
16 Aug 2012   •   18:58
UPDATE 20.50 - Ambasada României la Oslo a notificat oficial Ministerul de Externe norvegian că partea română cere în mod expres repatrierea copiilor familiei Rădulescu, în prezent fiind în aşteptarea răspunsului autorităţilor norvegiene, informează MAE român, la solicitarea Mediafax.


O familie din Arad revenită din Norvegia reclamă că autorităţile acestui stat i-au luat fără drept cei cinci copii, părinţii solicitând ajutorul autorităţilor române pentru repatrierea copiilor, care au între şase luni şi opt ani, informează Mediafax.

Autorităţile pentru Protecţia Copilului din Arad au primit o sesizare de la doi arădeni care susţin că cei cinci copii pe care îi au sunt instituţionalizaţi de câteva luni în Norvegia, ţară în care au lucrat în baza unor contracte de muncă legale şi din care s-au întors zilele trecute.
   
Potrivit relatărilor părinţilor, Marius Rădulescu şi Claudia Stancu, cei cinci copii pe care îi au împreună, cu vârste cuprinse între şase luni şi opt ani, le-au fost "luaţi fără drept din grijă" în luna mai, de când nu ar mai fi primit informaţii despre soarta lor.
   
Tatăl susţine că din 2004 a fost în permanenţă "hărţuit" de autorităţile norvegiene, care l-au acuzat de mai multe infracţiuni pe care arădeanul susţine că nu le-a comis.
   
Conform lui Marius Rădulescu, anchetatorii norvegieni l-au acuzat iniţial de un jaf armat, fiind arestat preventiv timp de o lună, după care ar fi fost eliberat din lipsă de probe.
   
Arădeanul spune că imediat ce a fost eliberat, i-a dat în judecată pe poliţiştii norvegieni şi a câştigat procesul, moment din care ar fi fost hărţuit sistematic şi acuzat că nu-şi îngrijeşte corespunzător copiii.
   
"Mi s-a făcut dosar fals pentru jaf cu armă, dar am fost în tribunal şi am câştigat după patru ani de procese. De atunci, sunt permanent în vizorul norvegienilor", spune bărbatul.
   
El afirmă că în luna mai poliţiştii i-au intrat prin forţă în casă şi i-au luat pe copii, patru fetiţe şi un băiat.
   
"Fetiţele mergeau la grădiniţă, băiatul la şcoală. Mi s-a spus că îmi iau copiii pentru a-i da unei alte familii, că la ei sunt puţini copii pentru adopţii", a declarat Rădulescu.
   
"Au intrat peste noi în casă, m-au bruscat, copiii plângeau, m-au bătut de faţă cu ei", acuză şi Claudia Stancu.
   
Reveniţi în ţară după ce nu au reuşit să-şi recupereze copiii, cei doi părinţi s-au adresat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, angajaţii acestei instituţii afirmând că au făcut o anchetă din care reiese că familia are locuinţă în Arad şi condiţii pentru a-şi creşte copiii.
   
Cei doi părinţi au angajat şi o casă de avocatură, pentru a le susţine cauza în faţa statului norvegian.


   

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close