Antena 3 CNN Actualitate Avertizare FĂRĂ PRECEDENT pentru România. Trei cutremure MAJORE ar putea distruge oraşe întregi de la noi din ţară

Avertizare FĂRĂ PRECEDENT pentru România. Trei cutremure MAJORE ar putea distruge oraşe întregi de la noi din ţară

Avertizare FĂRĂ PRECEDENT pentru România. Trei cutremure MAJORE ar putea distruge oraşe întregi de la noi din ţară
de O.P.    |    20 Aug 2013   •   05:57

Veste îngrijorătoare de la seismologi. În următorii 50 de ani, ţara noastră va fi zguduită de mai multe cutreme de peste 7 pe Richeter.  De altfel, un studiu al seismogilor europeni arată că România este printre cele mai expuse zone în faţa unui cutremur fără precedent.

Cotidianul Le Monde a publicat o hartă seismică a Europei în care România, Italia, Turcia şi Grecia sunt printre ţările cu cel mai mare risc seismic de pe continent. Specialiştii români spun despre acest studiu că nu trebuie perceput drept un „avertisment".



 În următorii 50 de ani s-ar putea produce două sau chiar trei cutremure majore în ţara noastră. Asta înseamnă magnitudini de peste 7 pe scara Richter, după cum susţine un studiu desfăşurat în 13 ţări şi la care au participat aproape 50 de cercetători.

Studiul publicat de cotidianul LeMonde este cu atât mai îngrijorător cu cât în ţara noatră sunt mii de claădiri care stau să cadă şi pentru care nu au fost bani  pentru a fi reconsolidate.

Potrivit înregistrăilor seismice de la începutul anului şi până în prezent, în România s-au produs peste 120 de cutremure, majoritatea în Vrancea. Dintre acestea însă, doar unul a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter.

×
Subiecte în articol: cutremure
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close