Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: În august nu primim niciun ban de la UE, neoficial plăţile sunt sistate

Băsescu: În august nu primim niciun ban de la UE, neoficial plăţile sunt sistate

Băsescu: În august nu primim niciun ban de la UE, neoficial plăţile sunt sistate
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Iul 2012   •   16:18

Traian Băsescu, preşedintele suspendat, a declarat că în luna august România nu va primi "niciun euro" din fondurile europene, susţinând că "neoficial" plăţile sunt suspendate din cauza problemelor legale de verificarea proiectelor şi procedurilor.
   
Băsescu a susţinut că "bătălia politică antinaţională" a USL ar fi dus la încetarea plăţilor pe fondurile europene.
   
"Avem o altă situaţie dramatică în zona banilor de la Uniunea Europeană, în luna august nu vom primi un euro. Neoficial sunt suspendate plăţile, pentru că în ultimele două luni mai trebuiau făcuţi nişte paşi legat de verificarea proiectelor în derulare şi de consolidarea procedurilor de absorţie a banilor. Ori, aceşti paşi nu au fost făcuţi de Guvernul Ponta şi să ştiţi că nu am ceva anume, dar ştie exact de ce nu se fac plăţi de la UE, din acest motive, pentru că ei s-au concentrat pe o bătălie politică antinaţională, nu pentru că este împotriva mea, ci pentru că a creat instabilitate împotriva interesului naţional", a susţinut preşedintele suspendat.
   
De asemenea, Traian Băsescu a mai afirmat că există posibilitatea ca Guvernul Ponta să remedieze această situaţie.
   
"Ar trebui să se mişte foarte repede şi foarte bine să convingă că ne-am îmbunătăţit capacitatea de supraveghere şi procedurile, care implică corecta utilizare a banilor europeni, asta este vital", a adăugat preşedintele suspendat.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close