Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun

Băsescu: Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun

În primul discurs susţinut în faţa noului Legislativ, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului şi Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, el apreciind că aceasta este „o datorie faţă de români".

Băsescu: Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun
de M.T.    |    12 Mar 2013   •   16:03

„Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun", le-a pus Traian Băsescu parlamentarilor şi premierului.

Preşedintele a ţinut să îi asigure pe premier şi pe parlamentari de dorinţa sa „fără rezerve" de a avea un parteneriat care să ducă la succes în privinţa aderării la spaţiul Schengen.

„Vă asigur de dorinţa mea fără rezerve de a avea un parteneriat care să ne ducă la succes. Avem nevoie şi putem să mutăm frontiera UE pe Prut. Este, cred, o datorie a noastră faţă de români", a afirmat Băsescu.

El a mai precizat că România şi-a asumat prin tratat îndeplinirea condiţiilor de aderare şi că intrarea în Schengen ar arăta că ţara noastră este credibilă.

„Prin intrarea în spaţiul Schengen se obţin avantaje în simplificarea condiţiilor de circulaţie, iar celelalte state au încredere că România va fi un străjer corect al frontierelor UE”, a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen România
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close