Antena 3 CNN Actualitate Cine este socrul Elenei Băsescu? Îşi petrecea vacanţele cu Videanu pe Coasta de Azur, iar în buzunare are milioane de euro

Cine este socrul Elenei Băsescu? Îşi petrecea vacanţele cu Videanu pe Coasta de Azur, iar în buzunare are milioane de euro

Cine este socrul Elenei Băsescu? Îşi petrecea vacanţele cu Videanu pe Coasta de Azur, iar în buzunare are milioane de euro
Sursa foto: Foto: Cotidianul.ro
de O.P.    |    30 Aug 2012   •   05:38

Socrul mare este un apropiat al Partidului Democrat Liberal. Bebe Ionescu este strâns legat de Adriean Videanu prin vacanţe pe Coasta de Azur şi afaceri de milioane de euro. Apropiaţii celor două familii spun că prietenia e veche, de mai bine de 20 de ani, timp în care s-au ajutat reciproc.

Vacanţele pe Coasta de Azur sunt obişnuite pentru Bebe Ionescu şi Adriean Videanu. Cei doi au fost surprinşi de  jurnalişti, alături de familii, pe plajele din Saint Tropez, staţiune de lux din sudul Franţei. Aceştia erau cazaţi la hoteluri exclusiviste şi se bucurau de le mai scumpe băuturi, în timp ce jucau table pe plajă.



De altfel, Videanu şi Ionescu sunt legaţi de afaceri de milioane de euro, iar ascensiunea viitorului cuscru al preşedintelui este strâns legată de liderul PDL. Bebe Ionescu a fost numit în funcţii cheie în companii de stat în perioada în care Adrian Videanu conducea  ministerul Economiei. În 2006 Ionescu ajunge pentru prima dată în consiliul de  administraţăie al Petrom, dar a fost retras în momentul în PDL a ieşit din Guvernul Tăricenau.

Peste doar doi ani,  socrul Elenei Băsescu ajunge  din nou în Consiliul de Administraţie al Petrom, ca reprezentant al Ministerului Economiei. Tot în 2009, Bebe Ionescu a fost numit în Consiliul de Administraţie al Eximbank din partea AVAS. Tatăl  lui Syda mai trecut în ultimii ani şi prin consiliul de administraţie al BCR şi cel al  societăţii Timpuri Noi.  Acelaşi Bebe Ionescu administrează şi afacerile  patronilor pentru care a lucrat Elena Băsescu.

Mai exact, firma AEM SA din Timişoara, ai cărei acţionari deţin şi Luxten, firmă unde viitoare noră a lucrat până  să devină europarlamentar. Relaţiile dintre cei doi nu se opresc aici, Adriean Videnau şi soţia lui Bebe Ionescu  sunt acţionari la societatea de brokeraj Equity Invest Bucureşti. Averile celor două familii însumează zeci de milioane de euro.



×
Subiecte în articol: Bebe Ionescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close