Antena 3 CNN Actualitate Clasa zero este legală. Părinţii, învinşi a doua oară în instanţă

Clasa zero este legală. Părinţii, învinşi a doua oară în instanţă

Clasa zero este legală. Părinţii, învinşi a doua oară în instanţă
Sursa foto: Foto: procuratura.md
de M.Z.    |    02 Mar 2012   •   10:40

Clasa zero este legală. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, vineri, contestaţia părinţilor în legătură cu suspendarea ordinului ministrului Educaţiei privind introducerea clasei pregătitoare. Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I vor începe pe 5 martie.

Acesta este cel de-al doilea proces pierdut de părinţi, după ce miercuri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, în alt proces, că înscrierile în clasa zero sunt legale, astfel că ordinul rămâne în vigoare.

Avocaţii părinţilor şi-au susţinut cererile, miercuri, în faţa Curţii de Apel şi au arătat că, în afara celor patru grupuri însumând circa 80 de părinţi care au acţionat în instanţă împotriva ordinului ministrului Educaţiei Cătălin Baba, potrivit sondajelor, circa 75% din totalul părinţilor aflaţi în situaţia de a-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare sunt nemulţumiţi de prevederile ordinului.

Părinţii nemulţumiţi de mutarea clasei pregătitoare în şcoli şi profesorii au protestat zilele trecute în faţa Ministerului Educaţiei. Ei au înaintat un memoriu în care cer ca măsura să fie suspendată. 

Un alt treilea dosar al părinţilor împotriva Guvernului şi Ministerului Educaţiei privind acelaşi ordin urmează să fie dezbătut vineri de instanţă. Un ultim dosar urmează pe 6 martie.

Părinţii atrag atenţia că este ilegal să li se ia dreptul de a-şi înscrie copiii la o anumită şcoală. Autorităţile neagă această acuzaţie, dar recunosc că şcolile nu vor putea satisface toate cererile, după noile criterii.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a asigurat toţi părinţii că Ministerul Educaţiei face tot ce e mai bine pentru copiii lor. "Clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie în acest moment. Aveţi încredere în Ministerul Educaţiei", a îndemnat ministrul. 

Ministrul Cătălin Baba susţine că ministerul dispune de fonduri suficiente aciziţionării de mobilier şi mijloace de învăţământ necesare elevilor din clasa pregătitoare.

Potrivit estimărilor oficiale, în toamnă, aproximativ 200.000 de copii urmează să intre la clasa zero sau în clasa întâi.

Citeşte şi Elevii din clasa zero vor studia religia şi calculatorul. Ce cuprinde programa pentru acest an.




×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close