Antena 3 CNN Actualitate COD ROŞU DE INUNDAŢII pe râul Motru

COD ROŞU DE INUNDAŢII pe râul Motru

COD ROŞU DE INUNDAŢII pe râul Motru
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mai 2014   •   10:35
Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru râul Motru valabil duminică, de la ora 11:00 până la ora 18:00. 
 
Judeţul Mehedinţi este unul dintre cele mai afectate de precipitaţiile din ultimele ore. Astfel, peste 60 de gospodării din mai multe localităţi din Mehedinţi au fost inundate, duminică dimineaţă, iar circulaţia rutieră este restrictionaţă pe DN 67, în acelaşi judeţ, după ce apa a ajuns pe carosabil, totodată fiind afectat şi traficul feroviar între Drobeta Turnu Severin şi Strehaia.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghia, a explicat, pentru Antena 3, că a instituit stare de permanenţă în judeţ.
 
"Avem şi jandarmi pregătiţi, dacă avem nevoie şi am alertat şi primari să găsească soluţii. Această zonă este frecvent inundată, măsurile luate acum continuă măsurile luate de-a lungul timpului"
 
De asemenea, prefectul a arătat că va cere ajutor şi de la centru dacă va fi nevoie.
 
"Sunt în jur de 30-40 de gospodării care ar putea fi afectate până la nivelul casei. Toată noaptea am fost în alertă, am avut probleme încă de la ora 23:00 şi până acum le-am rezolvat. Dacă va fi nevoie, vom cere ajutor şi de la centru."
 
Între timp, codul galben de ploi şi vijelii emis de meteorologi este încă în vigoare. 
 
În intervalul 03 mai, ora 22:00 – 05 mai, ora 09:00, vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte.
 
Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp si pe arii restrânse 50 l/mp, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali.

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close