Antena 3 CNN Actualitate Corpul de control al ministrului Justiţiei va verifica legalitatea procedurilor de evacuare a sediului PRM

Corpul de control al ministrului Justiţiei va verifica legalitatea procedurilor de evacuare a sediului PRM

Corpul de control al ministrului Justiţiei va verifica legalitatea procedurilor de evacuare a sediului PRM
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Ian 2011   •   13:40

Partidul România Mare a sesizat Corpul de control al ministrului Justiţiei în legătură cu legalitatea procedurii de evacuare a sediului central al partidului, declanşată marţi de către un executor judecătoresc. Potrivit secretarului de stat Lidia Barac, Corpul de control va începe o verificare în acest sens.

"Mai departe, vor urma procedurile legale, conform regulilor după care funcţionează Corpul de control, cu citarea părţilor, cu termene, aşa cum prevede regulamentul", a declarat Lidia Barac pentru Mediafax.

"Nu sunt în măsură să vă spun dacă o comisie de la Minister va merge sau nu marţi la PRM. Vă pot spune că va fi urmată procedura legală, cu citare şi termene", a mai spus Barac.

Vicepreşedintele PRM Marius Marinescu a anunţat, marţi, că o comisie din partea Curţii de Apel Bucureşti se va deplasa în cursul zilei la sediul PRM pentru a analiza dacă executorul judecătoresc care face demersuri pentru evacuarea partidului acţionează conform legii. Purtătorul de cuvânt al Curţii a contrazis, însă, afirmaţia lui Marinescu.

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc. La acţiune participă mai mulţi poliţişti care încearcă să-i scoată din imobil pe membrii partidului. Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor şi mai mulţi lideri ai partidului s-au opus cu vehemenţă procedurii de evacuare, susţinând că este vorba despre un abuz.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close