Antena 3 CNN Actualitate Dezastru natural din inconştienţa românilor. Sute de hectare de vegetaţie şi o pădure de pin, distruse de flăcări

Dezastru natural din inconştienţa românilor. Sute de hectare de vegetaţie şi o pădure de pin, distruse de flăcări

Dezastru natural din inconştienţa românilor. Sute de hectare de vegetaţie şi o pădure de pin, distruse de flăcări
Sursa foto: Foto: Argeseanul.ro
de O.P.    |    21 Mar 2012   •   05:23

Sute de hectare de păşune şi o pădure de pin au fost distruse de flăcări în localitatea clujeană Sic. Focul a cuprins şi o mare parte din Rezervaţia naturală Stufărişurile. Odată cu vegetaţia, au ars şi zeci de specii de păsări şi animale. În judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost mistuite 10 hectare de vegetaţie uscată iar la Reşiţa, flăcările au cuprins mai multe gospodării.

Incendiul a izbucnit la o păşune de lângă pădurea de pin din localitatea clujean Sic. În scurt timp însă, din cauza vântului şi a vegetaţiei uscate, flăcările au ajuns şi la pădure.

După lăsarea întunericului însă, focul a cuprins şi stufărişul din rezervaţia naturală. În total 500 de hectare de păşune, aproape 100 de hectare de stufărişi şi o pădure de pin s-au făcut scrum.

Într-un final, incendiul a fost lichidat. Angajaţii rezervaţiei urmează să stabilească pagubele.

Incendiu de proporţii şi în apropierea oraşului Galaţi lângă o gară şi o staţiune de cercetări piscicole. Peste cinci hectare de vegetaţie au ars.

Flăcările au ajuns la un moment dat până la o ţeavă de gaze, dar din fericire a fost stins în timp util.

Mai multe gospodării de la marginea oraşului Reşiţa au fost cuprinse de flăcări. Localnicii au ieşit şi ei cu lopeţile să stingă flăcările, însă 30 de hectare de vegetaţie tot au fost distruse.

Şi la marginea oraşului Bistriţa, şapte case de vacanţă au fost la un pas să fie cuprinse de flăcări.

Focul se pare că a fost pus de cineva care încerca să scape de vegetaţia uscată. L-a lăsat însă nesupravegheat şi s-a întins pe 30 de hectare de teren.

Poliţiştii încearcă acum să găsească autorul incendiului.




×
Parteneri
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara
x close