Antena 3 CNN Actualitate Cad capete în cazul învăţătoarei şpăgare. Directoarea de la Şcoala 10 a demisionat înaintea deciziei ISMB

Cad capete în cazul învăţătoarei şpăgare. Directoarea de la Şcoala 10 a demisionat înaintea deciziei ISMB

Cad capete în cazul învăţătoarei şpăgare. Directoarea de la Şcoala 10 a demisionat înaintea deciziei ISMB
de M.Z.    |    09 Ian 2014   •   13:04

Directoarea de la Şcoala 10, Camelia Fercu, unde o învăţătoare a fost filmată cerând bani de cadouri, şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţine.

Documentul a fost înaintat inspectorului general şcolar al Capitalei şi este datată cu 13 ianuarie, adică lunea viitoare.

 
Între timp, părinţii elevilor au cerut suspendarea învăţătoarei. Cazul este analizat şi la Inspectoratul Şcolar care urmează să ia o decizie. 

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va face public astăzi raportul privind situaţia de la Şcoala nr. 10, unde o învăţătoare cerea bani de cadouri părinţilor pentru 17 angajaţi.  
 
În paralel, la nivelul şcolii se desfăşoară deja o achetă internă, care va stabili dacă învăţătoarea va fi dată afară sau nu. 
 
Învăţătoarea şpăgară le spunea părinţilor că ori sunt săraci, ori sunt nesimţiţi dacă nu vor să cotizeze pentru bunăstarea profesorilor. "Nu poţi să mai vii cu o cafea şi o ciocolată, cadouri de 5 lei", spune Dana Blându, care susţine că părinţii care nu dau bani încearcă de fapt să saboteze activităţile şcolii. 
 
Învăţătoarea şpăgară de la Şcoala nr. 10 din Capitală, Dana Blându, va fi cercetată penal, după ce plângerea în cazul său a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2. 

Femeia este acuzată că a cerut şpagă pentru cadourile de Crăciun. Şi părinţii elevilor sunt audiaţi astăzi la unitatea de învăţământ. 

Noi detalii INCREDIBILE în cazul învăţătoarei şpăgare
 

×
Subiecte în articol: invatatoare
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close