Antena 3 CNN Actualitate Directorul SRI: Au fost dejucate atentate în România. Nu am considerat necesară ridicarea nivelului de alertă

Directorul SRI: Au fost dejucate atentate în România. Nu am considerat necesară ridicarea nivelului de alertă

Directorul SRI: Au fost dejucate atentate în România. Nu am considerat necesară ridicarea nivelului de alertă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    12 Ian 2015   •   17:26

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, susţine că în România nu există în acest moment un pericol major de atentat terorist, dar SRI a luat măsuri suplimentare.

Într-un interviu acordat ziare.com, George Maior a declarat că serviciile secrete europene sunt pregătite pentru noul nivel de terorism, însă nu poate exista securitate absolută.

"Au fost dejucate atentate şi în România", afirmă directorul SRI.

Au existat atentate dejucate şi în România?

George Maior: "Au existat, nu intru in detalii. Am actionat strict in registrul preventiv si ne-am indeplinit misiunea. Nu au existat evenimente si datorita unor actiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut in vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzari de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activitati si realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntam".

Romania este pe harta ISIL si totusi dupa atentatele din Franta nu ati ridicat nivelul de alerta terorista de la albastru precaut.

George Maior: "Am luat unele masuri suplimentare la nivelul serviciului, inclusiv in apararea unor potentiale tinte, in incercarea de a vedea mai bine traficul de persoane la frontiere si de a avea un tablou infomational bun pentru ceea ce se petrece pe teritoriul national. Dar pe baza evaluarii serviciului, in concordanta cu situatia operativa, nu am considerat necesara ridicarea nivelului de alerta".

Deci nu suntem intr-un pericol major in acest moment?

George Maior: "Nu, nu suntem. Populatia trebuie sa inteleaga ca facem tot posibilul sa mentinem acest nivel de alerta si sa tinem departe de teritoriul national asemenea evenimente. De aceea, actionam in mod strategic".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close