Antena 3 CNN Actualitate Excursie de coşmar pentru mai mulţi turişti belgieni veniţi la Munţii Piatra Craiului

Excursie de coşmar pentru mai mulţi turişti belgieni veniţi la Munţii Piatra Craiului

Excursie de coşmar pentru mai mulţi turişti belgieni veniţi la Munţii Piatra Craiului
Sursa foto: Foto: Videonews
22 Iun 2011   •   23:16

600 de euro pentru o excursie de coşmar. Este preţul plătit de câţiva turişti belgieni care au vrut să încerce un traseu dificil din Piatra Craiului. O tânără a ajuns însă la spital după ce a căzut în gol câţiva metri şi un bolovan s-a prăbuşit peste ea. Operaţiunea de salvare a durat şase ore.

O vizită pe care, probabil, nu o va uita prea uşor. Tânăra era pe munte împreună cu alţi 16 turişti şi trei ghizi români. Au ales împreună un traseu complicat şi au plătit 600 de euro pentru a se simţi în siguranţă. Nimeni nu le-a spus însă că zona este foarte periculoasă chiar şi pentru cei experimentaţi.

"Accidentul s-a produs din neatenţia turistei din Belgia, care a alunecat şi un bolovan a venit peste capul ei, peste membre", a declarat Ioan Pivoda, şef serviciu Salvamont Zărneşti.

Tânăra a avut mare noroc. Piatra a reuşit doar să o rănească. A ajutat-o şi echipamentul special pentru excursii. Fata a rezistat până când salvamontiştii au reuşit să ajungă în zona în care se prăbuşise.

Turista a fost coborâtă în jurul orei 2 noaptea. Restul grupului a coborât de pe munte în zori, pe la ora 5 dimineaţa. Oboseala şi spaima prin care au trecut şi-a spus însă cuvântul.

Ghizii nu au vorbit. Salvamontiştii spun că între Cabana Curmătura şi Plaiul Foii sunt mai multe trasee turistice periculoase pe care ar trebui să le evităm.

 

×
Subiecte în articol: accident excursie munte salvare
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close