x close

Fii alături de noi!

Experimentul care arată dezastrul din învăţământul românesc. Absolvenţii de liceu îl confundă pe Mircea cel Bătrân cu Iisus Hristos

de D.D.   •   30 Aug 2012   •   11:16 Comenteaza
Experimentul care arată dezastrul din învăţământul românesc. Absolvenţii de liceu îl confundă pe Mircea cel Bătrân cu Iisus Hristos 407
Foto: wikipedia.org

Matematica şi istoria i-au dat gata pe tinerii de la Bac. Nici n-a fost greu! Mulţi nu îi recunosc în poze pe cei din cărţile de istorie, pe voievozi sau pe regi. Ba chiar îl confundă pe Mircea cel Bătrân cu Iisus Hristos. Dar nu sunt jenaţi. Chiar ei recunosc că nu au învăţătat nimic şi că doar îşi încearcă norocul la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului.

Fără emoţii, stres şi scenarii negre, zeci de mii de elevi au intrat în sălile de examen. Nu e de mirare că bacalaureatul este o loterie pentru candidaţi, când nici măcar nu au cunoştinţe elementare.

Reporterii Observator au făcut un experiment printre tinerii care au susţinut proba la istorie. Le-au arătat fotografii cu domnitori, regi şi... staruri contemporane.

Mulţi nu au reuşit să-i recunoască pe domnitori. În schimb, Nicolae Guţă şi Gigi Becali sunt inconfundabili.

La matematică, teoretic, lucrurile ar trebui să fie clare. Numai că, surpriză! Problema de clasa a treia, prezentată absolvenţilor de clasa a XII-a de reporterii Observator s-a dovedit pentru ei o ecuaţie de grad... superior.

Complicat e şi pentru Costel Bucuioc, care îşi încearcă iar norocul.  Tenorul, în vârstă de 38 de ani, vine pentru a doua oara anul acesta la proba de la istorie.

Ultima probă, cea la alegere în funcţie de profilul absolvit, se va da vineri, iar duminică vor fi afişate primele rezultate.

La sesiunea din toamna anului trecut, rata de promovare a fost cea mai mică din istorie: 16 procente.poza

Show

Descoperire FABULOASĂ în Marea Neagră. Ce se află sub stratul de sub fundul mării: "Este o reţea de DRUMURI perfect conturată"

O teorie susţine că Atlantida ar fi fost localizată în Ma­rea Neagră şi că Insula Şerpilor ar fi o mică bucată rămasă din vechiul continent dispărut. Cu ajutorul vi­zualizării topografiei...

17 Sep 2014  •  07:32

sati