Antena 3 CNN Actualitate Explozie puternică pe Transfăgărăşan. Accesul turiştilor a fost INTERZIS

Explozie puternică pe Transfăgărăşan. Accesul turiştilor a fost INTERZIS

Explozie puternică pe Transfăgărăşan. Accesul turiştilor a fost INTERZIS
de O.P.    |    31 Oct 2014   •   11:54

Mai bine de patru ore a durat, ieri, operaţiunea de detonare a unei stânci de pe Drumul Naţional 7C Transfăgărăşan, între km 130+190 şi km 130+196. Intervenţia nu a fost uşoară, au spus reprezentanţii ISU, fiind nevoie de 23 kilograme de explozibil pentru detonarea unei stânci care măsura aproximativ 100 de metri pătraţi.



În timpul misiunii, traficul a fost restricţionat, astfel că turiştii care se îndreptau către Bâlea Lac au aşteptat până ce pericolul a fost îndepărtat. Operaţiunea s–a finalizat la ora 16.45, stânca fiind distrusă în două etape. scrie tribuna.ro.

Turiştii care au urcat ieri spre Bâlea Lac au fost opriţi până s-a finalizat detonarea părţilor din versant. Un turist din Mallorca care se îndrepta spre Bâlea Lac a aşteptat mai bine de o oră să urce.

Spaniolul a fost, însă, încântat de faptul că a putut fi martor la acest eveniment şi a aşteptat liniştit ca specialiştii să finalizeze operaţiunea. Şi câţiva turişti din Israel care se îndreptau spre Bâlea Lac au trebuit să aştepte până ce detonarea a fost realizată. După ce pericolul a fost înlăturat, israelienii au mers împreună cu ceilalţi la locul detonării, iar unul dintre ei a luat o piatră ca suvenir.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close