Antena 3 CNN Actualitate 16 cutremure în 24 de ore. Un alt seism s-a produs la Galaţi, în timp ce seismologii dezbăteau documentul care prezintă cauza fenomenului

16 cutremure în 24 de ore. Un alt seism s-a produs la Galaţi, în timp ce seismologii dezbăteau documentul care prezintă cauza fenomenului

16 cutremure în 24 de ore. Un alt seism s-a produs la Galaţi, în timp ce seismologii dezbăteau documentul care prezintă cauza fenomenului
de S.T.    |    M.Z.    |    03 Oct 2013   •   22:34
Update 22.34 - Un alt cutremur a avut loc în Galaţi, joi seara, în timp ce seismologii dezbăteau în studioul Antenei 3 documentul care prezintă cauza seismelor înregistrate în ultima vreme în acea zonă.


UPDATE
- Locuitorii din satul Izvoarele, judeţul Galaţi, nu mai au linişte din cauza cutremurelor. Opt cutremure au avut loc în această dimineaţă în Galaţi, iar 22 este totalul seismelor din ultimele 11 zile.

Ştirea iniţială

Un cutremur cu magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţă în Moldova, zona Galaţi, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Acesta este cel de-al 19-lea cutremur produs în zonă în ultimele 11 zile.

Seismul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, având intensitatea în zona epicentrală I pe scara Mercali. Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Galaţi (15 km), Brăila (31 km), Măcin (37 km), Tecuci (53 km), Focşani (60 km).

Localnicii din comuna Izvoarele, din Galaţi, nu mai pot bea apă din fântâni. După numeroasele cutremure din ultimele zile, apa a devenit albicioasă şi are un miros înţepător.

Citeşte şi:

FIERBE pământul la Galaţi. Trei plăci tectonice se zguduie în adâncuri, iar oamenii se tem de o CATASTROFĂ

Ponta, despre seismele produse la Galaţi: Nimeni nu trebuie să intre în panică. Cunoaştem fenomenul şi îl monitorizăm

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close