Antena 3 CNN Actualitate Fostul candidat la preşedinţie, Ninel Potârcă, dus cu alai şi lacrimi la puşcărie

Fostul candidat la preşedinţie, Ninel Potârcă, dus cu alai şi lacrimi la puşcărie

Fostul candidat la preşedinţie, Ninel Potârcă, dus cu alai şi lacrimi la puşcărie
18 Sep 2014   •   16:49

Fostul candidat la preşedinţie Ninel Potîrcă a fost luat cu mascaţii de la palatul lui din Tîrgu Jiu după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Potîrcă a fost urcat în dubă printr-o mare de oameni în lacrimi, rude venite să-l susţină.

Fostul candidat era până acum în arest la domiciliu. Avea două condamnări pentru corupţie, dar niciuna nu era definitivă.

Înainte să fie săltat de mascaţi, Ninel Potîrcă declara că dosarul său este unul politic, pentru că a vrut să ajungă preşedintele României.

Fostul candidat era în arest la domiciliu, la unul dintre palatele sale din Târgu Jiu. Avea două condamnări la închisoare, dar sentinţelele nu erau definitive.

Procurorii îl acuză de dare de mită şi de evaziune fiscală. În dosarul în care a fost condamnat definitiv sunt probe potrivit cărora Potârcă ţinea contabilitate falsă la una dintre firmele sale care se ocupa cu tranzacţiile de fier vechi şi a prejudiciat statul cu aproximativ 4,4 milioane lei. Instanţa i-a dat iniţial 3 ani şi jumătate de închisoare dar, procurorii au contestat sentinţa şi acum a primit o pedeapsă şi mai mare, de 6 ani.

Potârcă a fost dus la un control medical înainte de a ajunge la închisoare şi rudele l-au urmat până când a fost băgat în duba care l-a dus la puşcărie.

În acelaşi dosar de evaziune fiscală a fost condamnat şi fratele fostului candidat, Toma Potârcă. Şi pentru acesta magistraţii au stabilt o pedeapsă mai mare în comparaţie cu cât decisese iniţial Tribunalul Gorj. Cinci ani de închisoare cu executare, faţă de doi ani şi jumătate.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close