Antena 3 CNN Actualitate Fratele lui Omar Hayssam, extrădat în România. Mahmoud Omar are o condamnare de 5 ani

Fratele lui Omar Hayssam, extrădat în România. Mahmoud Omar are o condamnare de 5 ani

Fratele lui Omar Hayssam, extrădat în România. Mahmoud Omar are o condamnare de 5 ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2015   •   09:10

Mhamoud Omar, fratele lui Omar Hayssam, reţinut în Turcia, a fost extrădat în România. Omar Mahmoud se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său, arată un comunicat al Poliţiei Române.

Omar Mahmoud a fost condamnat în octombrie 2014 de către magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare pentru pentru că şi-a ajutat fratele să fugă, deşi ştia că acesta este acuzat de terorism.

Un alt frate al sirianului Omar Hayssam, Mukhles Omar, este şi el căutat de autorităţile române, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în acelaşi dosar.

Mukhles şi Mahmoud Omar au fost daţi în urmărire în seara zilei de 8 octombrie 2014, după ce magistraţii au emis mandatele de executare a pedepsei, iar aceştia nu au fost găsiţi la domiciliile lor. Tot la 8 octombrie s-a solicitat Curţii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmărire internaţională pe numele celor doi.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close