Antena 3 CNN Actualitate Gerul face victime. Doi oameni au murit îngheţaţi şi altul este în comă

Gerul face victime. Doi oameni au murit îngheţaţi şi altul este în comă

Gerul face victime. Doi oameni au murit îngheţaţi şi altul este în comă
Sursa foto: Foto: austinrealestatesecrets.blogspot.com
29 Ian 2012   •   20:04

Gerul năprasnic a muşcat adânc din România pentru a doua zi consecutiv. Minima termică s-a apropiat de minus 27 de grade Celsius la Întorsura Buzăului. Nici în alte zone nu a fost mai bine. La astfel de temperaturi, graniţa dintre viaţă şi moarte este mică. În ultimele 24 de ore, doi oameni au murit îngheţati iar altul a intrat în comă.

Gerul s-a instalat comod în trei sferturi din ţară şi bate record după record. Au fost aprope minus 27 de grade Celsius la Întosura Buzăului. Nu prea departe de polul frigului, la Miercurea Ciuc, mercurul a îngheţat în termometre.

A fost ger extrem însă şi în Maramureş şi Botoşani, unde termometrele au arătat minus 22 de grade. Aproape la fel de frig a fost în Capitală, cu minus 21 de grade în nordul Bucureştiului. La Suceva a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă.

Spitalele sunt pline de oameni care suferă din cauza temperaturilor extreme. Bătrâni, copii si bolnavi cronici.

Şi ce a fost mai greu nu a trecut, spun meteorologii. La noapte  se aşteaptă temperaturi de minus 19 grade Celsius la Suceava, minus 18 grade la Sibiu şi Bistriţa şi minus 16 grade Celsius la Bucureşti şi Craiova.

Pentru oamenii fără adăpost temperaturile extreme pot fi fatale.

Pentru unul dintre oamenii fără adăpost de la Botoşani, noaptea trecută a fost ultima. Bărbatul de  44 de ani a fost găsit mort lângă o ghenă de gunoi, unde îşi improvizase un adăpost. La fel şi-a găsit sfârşitul un cerşetor, din Tulcea. Medicii de pe ambulanţă l-au găsit îngheţat într-o grădină şi n-au mai putut face nimic pentru a-l salva.


×
Subiecte în articol: temperaturi coma Maramureș Craiova Tulcea
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close