Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Iancu rămâne propunerea PDL pentru Avocatul Poporului

Gheorghe Iancu rămâne propunerea PDL pentru Avocatul Poporului

Gheorghe Iancu rămâne propunerea PDL pentru Avocatul Poporului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   14:34

Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, a anunţat, luni, că propunerea PDL pentru Avocatul Poporului este Gheorghe Iancu.

"Comisia Europeană a solicitat forţelor politice din România să găsească pe cale consensuală un nume pentru Avocatul Poporului. Propunerea PDL este Gheorghe Iancu. Aşteptăm şi din partea Guvernului, a partidelor care alcătuiesc majoritatea guvernamentală propuneri pentru a putea purcede la discuţii şi pentru a putea răspunde solicitării CE. Trebuie să luăm în seamă foarte serios ceea ce ni s-a transmis de la Bruxelles", a spus Cristian Preda, potrivit Agerpres.

Liderii grupurilor parlamentare au convenit, la jumătatea lunii iulie, la o întâlnire cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, să facă propuneri pentru funcţia de Avocat al Poporului până pe 15 august.

"Pe 1 septembrie, înainte de sesiunea parlamentară, liderii grupurilor politice, împreună cu preşedinţii Camerei şi Senatului, vor avea o discuţie şi sperăm ca cel puţin în primele zece zile, în urma negocierilor, să avem o singură propunere care să meargă către comisiile juridice reunite, să fie audiată această persoană şi să devină cu votul plenului reunit noul Avocat al Poporului", a declarat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Gheorghe Iancu a fost revocat pe 3 iulie de plenul Parlamentului, din funcţia de Avocat al Poporului, postul fiind preluat interimar de către Valer Dorneanu. Revocarea a venit după ce USL l-a reclamat pe Iancu pentru încălcări repetate ale Constituţiei şi legilor în vigoare.




×
Subiecte în articol: avocatul poporului pdl
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close